GEHOORREVALIDATIE

Kinderen, jongeren en volwassenen met een hoorapparaat of cochleair implantaat bieden wij gehoorrevalidatie op maat.

 • Met hoortraining leert de slechthorende om zijn restgehoor zo goed mogelijk te gebruiken. Na plaatsing van een cochleair implantaat is therapie noodzakelijk om geluiden, spraakklanken, woorden … opnieuw te ontdekken, juist waar te nemen en te herkennen.
 • Oefeningen op spraakafzien stimuleren de slechthorende om in een gesprek beter rekening te houden met het mondbeeld, de gelaatsuitdrukking en de lichaamstaal van de gesprekspartner.

De communicatie tussen iemand met een gehoorverlies en een horend iemand verloopt niet altijd gemakkelijk. Via communicatietraining leren we de gehoorgestoorde en mensen uit zijn directe omgeving hoe ze vlotter met elkaar in gesprek kunnen gaan, hoe misverstanden te herkennen en te herstellen.

Waar nodig wordt het therapieprogramma aangevuld met spraak- taaltherapie, sociale vaardigheidstraining, psychologische begeleiding, … 

Het centrum is door Kind en Gezin erkend als referentiecentrum gehoorrevalidatie voor heel jonge slechthorende kinderen.

Ouders en kinderen vinden meer informatie over onderzoek en therapie in het centrum in de rubriek ‘voor ouders’ en op de kinderwebsite.

 Jongeren en volwassenen kunnen voor meer informatie of voor een afspraak:

 • het nummer 051.232310 bellen
 • langskomen in het secretariaat
  (Centrum voor Ambulante Revalidatie Roeselare, Jules Lagaelaan 17, 8800 Roeselare)
 • dit formulier invullen

Klik hier voor de openingsuren en de ligging van het centrum.

Goed om weten:

 • Voor onderzoek en therapie in het centrum hebt u een verwijsbrief van een NKO-arts nodig
 • U dient in orde te zijn met uw ziekenfonds. Dan betaalt u enkel een persoonlijk aandeel van 2,20 euro per dag.
  Hebt u een voorkeursregeling bij het ziekenfonds? Dan betaalt u niets.
 • Wij werken enkel op afspraak.

Het centrum is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en heeft een revalidatieovereenkomst met de Vlaamse gemeenschap.